Skip to main content

Ensemble Kompania

Uppdaterad:

Ensemble Kompania med fokus på folkmusik från Grekland och Medelhavet

Välkommen att bli en del av Ensemble Kompania – en ensemble med fokus på folkmusik från Grekland och östra Medelhavet under ledning av Andreas Krambias.

Ensemblen vänder sig till dig som är nyfiken på folkmusik från Grekland och östra Medelhavet och vill lära dig fler låtar, spelteknik, rytmer, skalor, samspel och gehörsinlärning. Du behöver kunna behärska ditt instrument men kan vara nybörjare på genren. Undervisningen kommer främst att läras ut på gehör men video-/not- och ackordunderlag kommer också att finnas. Alla instrument är välkomna, så som slagverk, stränginstrument, sång, blås med mera.

Andreas Krambias kommer från Cypern och spelar bouzouki, oud och gitarr. Han har en kandidat i traditionell grekisk musik från Universitetet i Thessaloniki, Grekland, samt studerar vid Världsmusikprogrammet på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Andreas medverkar ibland annat i grupperna Burek Duo, Pomåna, Göteborgs Alternativa Orkester och Alasia Trio.

Kursen kommer vara tillgänglig på svenska/engelska/grekiska.

Andreas Krambias hemsida

Andreas Krambias musik

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Stigbergstorget
Stigbergstorget 8
41463 GÖTEBORG

Mer inom Musik

Gitarr – Intresseanmälan

Gitarr – Intresseanmälan

Vill ditt barn lära sig att spela gitarr? Välkommen att göra en intresseanmälan till Vintrosa musikskola!

  • Plats
    Vintrosa, Örebro kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag 17:00 - 17:45
  • Tillfällen
    14 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Mat & Musik med Möller & Molsky

Mat & Musik med Möller & Molsky

Välkommen på en konsert som vi gärna kombinerar med god mat! Du som är medlem i Folkmusikens hus har lite extra stor rabatt för att vi så gärna ser dig och e...

  • Plats
    Rättvik, Rättviks kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 20:00 - 21:45
Läs mer
Folkig sång med Maria Röjås på Hovrastämman

Folkig sång med Maria Röjås på Hovrastämman

Många är de spelmän, sångare och dansare som har glada minnen av kurser som anordnats på Hovrastämman under åren. För att inte tala om hur många som har barn...

  • Plats
    Korskrogen, Ljusdals kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag, Fredag, Lördag 12:00 - 18:00
  • Tillfällen
    3 tillfällen
Läs mer